Loading

Bahçemden Manzaralar


Bahçemdeki Tropikal Meyvalardan  bazıları.....

Saksıda Yetiştidiğim Pepinolar artık yavaş yavaş olmaya başladılar. KAradeniz iklimine çok iyi uyum sağlamış bir tropikal meyva. Aslında ticari anlamdada güzel getirisi olabileceğine rağmen karadenizde yetiştiğini bilen pek kimse yok malesef...
İsabella kokulu üzüm. 19 mayıs ünüversitesinin üzeirnde çok ciddi çalışmaları var. Karadenize çok uyum sağlamış ve verimi çok yüksek bir üzüm. Diğer üzümlerden farkı içindeki flovinler ve diğer etken maddeler diğer üzümlerden kat ve kat fazla. Bu maddelerde kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici olması... Şu an için karadenizde ticari bir getirisi olmasada bu çalışmalar sonucunda değeri artabilir...
Yediveren çileklerim  kış gelmesine rağmen hala daha meyve vermeye devam ediyor. Bu fideler Alamnyadan gelme çok verimli bir tür...
Yer kirazı, Altın çilek yada inka kirazı diye anılan bir tür bu sene saksıda denedik resimdeki gibi meyvelerini verrdi. Ziraat mühendisi bir arkadaşım serada çok yüksek verim elde etti. Kilosununda ne kadar pahalı olduğu düşünülürse serada üretimi karadeniz için yeni bir ticari bitkisi olabilir..

1 yıllık kumkuatlarım. İlk senesinde oldukça boy attı. Aldığımda bunun yarısı kadardı. Turunçgillerden bodur bir meyva ağacı. Özelliği kabuğu ile yenilebilen tek turunç olması. Evlerde salonlarda hem süs bitkisi gibi yetiştirilebilen bir bitki. Verimi çok yüksek meyvaları uzun süre üzerinde duruyor ve çok hoş bir görüntüsü oluyoır doğrusu.


Fidan işleri ile uğraşan Ziraat mühendisi bir arkadaşımın olmasından dolayı  hobi amaçlı garajımın üzerinde saksılarda değişik tropikal  meyvaların üretimini ve denemesini yapıyorum.

Gelecek yıl bu bitkilere ek olarak ta Karadenizde yetiştirme denemeleri yapılan  Yaban mersininni yetiştirmeyi deneyerek karadeniz ikliminde  nasıl uyum sağladığı konusunda bir çalışmamız olacak.

Bunun haricinde dünyanın en hızlı büyüyen ağacı olan ve çinde yetişen ülkemizdede denemeleri yapılmış bir ağaç türü paulownia için denemelerimiz olacak.

İnşallah onlarında resimlerini ve deneme sonuçlarını sizlerle buradan paylaşırım....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder