Loading

Amasra Gürcüoluk Mağarası

Güzel Memleketim Amasranın  küçük bir köyü olan İnpiri yakınlarında köyünde adını aldığı  Gürcüoluk mağarasını  pekte fazla bilen giden kimse yok.
Bir kaç sene önce bir kaç kafadar ismini duyduğumuz bu mağarayı aramak için yola çıkmıştık..




Bitkisel Şifalar

Bu aralar eğitim için evimden uzakalrdayım ve yemek konusunda hiçde dikkat etmiyorum. Yağlı ve fasfoodlar nedeni ile son 1 aydır çok kötü besleniyorum.

Son 1 yıldır 15 kilo almamda işin cabası.

Merak ettim ve kolestrolümü ölçtürdüm.

Sonuçmu hayatımda ilk defa sınıfları geçtim  160-200 sınırında olması gereken sonuç 240 larda çıktı.

Doktorum endişelenecek bir şey olmadığını bunun sadece bir risk faktörü oluşturabileceğini , yememe  dikkat etmem  durumunda düşeceğini bunun içinde ilaç tedavisine şu an için gerek olmadığı söylemesi içimi rahatlattı.

İnternette araştırmalarımda sarımsak ve Limonun kolestrol ve kalp damar hastalıkalrında çok yararlı olduğunu gördüm.

Birde bir tarif buldum.

İş Güvenliği Uzmanlığı

İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda malesef ülkemizde iyi durumdayız diyemiyoruz.
Bu konuda aslında avrupanın en iyi yönetmelikleri en insancıl tüzükleri ülkemizde olmasına rağmen uygulama konusunda müthiş eksikliler mevcut.
Gerek denetleme gerekse yaptırımlar ve cezalar konusunda  sıkıntılar var ama aşılması konusunda çok ciddi çalışmalar olduğu ve yakında  tüzüklerde bununla ilgili değişiklikler yapılacağını bekliyoruz.

İş Güvenliği Uzmanı konusunda da geçmişteki bazı sorunlar nedeni ile ülkemizde sadece 40 adet A sınıfı uzmanı olduğunu biliyormuydunuz.

Fakat bu sorunlar aşıldı ve tekrar uzman yetiştirmek için akretide olmuş  bir çok özel eğitim kuruluşuna bu yetkiler verildi. 

Bende bu furyada yeni Uzmanlardan biri olma konusunda tecrubeler kazanmaya başladım..