Loading

İş Güvenliği Uzmanlığı

İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda malesef ülkemizde iyi durumdayız diyemiyoruz.
Bu konuda aslında avrupanın en iyi yönetmelikleri en insancıl tüzükleri ülkemizde olmasına rağmen uygulama konusunda müthiş eksikliler mevcut.
Gerek denetleme gerekse yaptırımlar ve cezalar konusunda  sıkıntılar var ama aşılması konusunda çok ciddi çalışmalar olduğu ve yakında  tüzüklerde bununla ilgili değişiklikler yapılacağını bekliyoruz.

İş Güvenliği Uzmanı konusunda da geçmişteki bazı sorunlar nedeni ile ülkemizde sadece 40 adet A sınıfı uzmanı olduğunu biliyormuydunuz.

Fakat bu sorunlar aşıldı ve tekrar uzman yetiştirmek için akretide olmuş  bir çok özel eğitim kuruluşuna bu yetkiler verildi. 

Bende bu furyada yeni Uzmanlardan biri olma konusunda tecrubeler kazanmaya başladım..  



İSG uzmanlığı konusu gerçektek hukuki ve de uygulama boyutları çok derin ve ayrıntııları olan bir konu insan işin içine girdikçe bunun farkındalığına varıyor ve çevreye başka bir göz ile bakarak gözlemle yapma imkanı oluyor.

Ülkemizde bu konunun ciddiyeti henüz anlaşılmadığından  İş kazaları ve ölüm olayları istatiklerine bakıldığında Avrupada 1. dünyada 3. durumdayız.

Yani durumumuz pekte içler açıcı değil ki kayıt burda kayıt dışılıktan hiç bahsetmiyorum bile...

Sorumluğu ve riskleri çok olmasına rağmen bir o kadar da zevkli ve yeni çalışma alanı olması  nedeni ile başlarda bu işe biraz zoraki girsemde   şu an için pişman değilim umarımda hiç bir zaman olmam....

İSG ile uğraşan bir çok firma olmasına rağmen  elindeki döküman ve bilgileri paylaşma konusunda her kez çok cimri davranıyor.

Hal böyle olunca da İnternet üzerinde İSG konusunda işe yarar pek fazla bilgi olmaması nedeni ile  İSG etiketi altında Kurs notlarımı ve konu hakkındaki bilgi ve tecrubelerimi paylaşmaya çalışacağım.


Kazasız çalışmalar dileklerim ile..............................

1 yorum: